Search
Close this search box.

تنظیم چیلر برای زمستان + آموزش گام به گام تنظیم دمای چیلر

تنظیم چیلر برای زمستان

تنظیم چیلر برای زمستان

تنظیم دمای چیلر از مهم ترین پارامترها برای افزایش بازدهی و راندمان برودتی و حرارتی دستگاه به شمار می‌رود. بر این اساس، تنظیم دمای چیلر در زمستان یا تابستان از پیش نیازهای اصلی برای استفاده بهینه و مطلوب از این مدل سیستم تهویه مطبوع تلقی می گردد.

به طور کلی دستگاه های چیلر به دو نوع صنعتی و خانگی تقسیم بندی می شوند. نوع خانگی یا به اصطلاح مینی چیلر ها در آپارتمان ها عمدتا بر روی پشت بام ها و یا در زیر زمین نصب می شوند. کارکرد کلی این دستگاه تولید سرما و گرما نیست. بلکه با حذف گرما، باعث خنک شدن و با حذف سرما، باعث گرم شدن محیط می شوند.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که دستگاه های چیلر با جذب و دفع گرما، موجب ایجاد سرما و هوای سرد می شوند. فرآیند جذب گرما، از طریق گاز مبرد انجام می گیرد. به طور معمول، مبرد استفاده شده در ساختار چیلرها از نوع r134a می باشد.

لازم به ذکر است که تنظیم چیلر برای زمستان از اقدامات کاربردی و راهگشا قبل از استفاده از فرآیند گرمایشی سیستم محسوب می گردد. کارایی و راندمان بالا، در کنار برخورداری از قابلیت ها و امکانات کارآمد، موجب استفاده از دستگاه های چیلر در هتل ها، ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری شده است.

با کاهش دمای هوا و آغاز فصل سرما، استفاده از حالت گرمایشی سیستم های حرارتی در دستور کار افراد قرار می گیرد. در این میان، راه اندازی حالت گرمایشی هر کدام از دستگاه ها و تجهیزات حرارتی، مستلزم انجام یک سری تنظیمات می‌باشد. این دستگاه ها برای توزیع هوای سرد یا گرم در محیط، به تجهیزاتی مانند هواساز یا فن کویل متصل می‌شوند.

خرید چیلر

لازم به ذکر است که متصل شدن جریان آبگرم سیستم حرارت مرکزی به چیلرها، موجب تولید هوای گرم محیط در فصل زمستان می شود. بر این اساس، هوای گرم و بهینه به صورت یکنواخت و یکپارچه و با نرخ ثابت و یکسان در فضای داخلی جریان پیدا می کند.

به عبارت دیگر، برای استفاده از حالت گرمایش دستگاه، می بایست دستگاه را به جریان آبگرم متصل نمود. به طور معمول، جریان آبگرم موجود در سازه ها از طریق موتورخانه یا پکیج شوفاژ دیواری تامین می گردد.

یکی از دلایل اصلی برای تنظیم چیلرهای لیزری جلوگیری از آسییب رسیدن به تیوپ لیزری است. اگر دمای چیلرها در دمای مناسبی تنظیم نشده باشد موجب بوجود آمدن مشکلاتی در دستگاه خواهد شد. در نتیجه بهتر است همواره دمای چیلرهای لیزری را نزدیک به دمای محیط نگه دارید.

برای مثال اگر دمای محیط ۲۰ درجه سانتی گراد است و دمای چیلر در آن ۱۰ درجه سانتی گراد باشد، موجب وارد شدن فشار به بخش ابتدایی و انتهایی تیوپ و در نتیجه ترک خوردن آن خواهد شد.

توجه داشته باشید که فقط چیلرهای تک سنسوره نیاز به تنظیم دستی دما دارند. چیلرهای دوسنسوره به شکل اتومات این تنظیم دما را انجام خواهند داد. چیلرهای دو سنسوره با اصطلاح چیلرهای هوشمند نیز شناخته می شوند.

در این مقاله قصد داریم تا نحوه دمای تنظیم چیلرهای تک سنسوره را به صورت دستی به شما آموزش دهیم.

نحوه تنظیم چیلر برای زمستان

به طور کلی، تنظیم چیلر برای زمستان از طریق ترموستات دستگاه صورت می گیرد. تمامی دستگاه های چیلر در ساختار خود از یک ترموستات برخوردار می باشند. قابلیت انتقال و جابجایی ترموستات دستگاه به فضای داخلی سازه مانند اتاق ها و سالن پذیرایی وجود دارد. با استفاده از ترموستات دستگاه، تنظیم کنترل و تغییر دمای محیط، برای کاربر به آسانی فراهم می گردد.

تنظیم چیلر برای زمستان

برای اعمال تنظیمات و کنترل دمای چیلر، از ترموستات یا ریموت کنترل دستگاه استفاده می شود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که بسیاری از مدل های چیلر بر روی سیستم کنترل و تنظیم دمای ۱، به صورت پیش فرض قرار دارند. بر این اساس، دمای سیال نسبت به دمای محیط داخلی، از اختلاف ثابتی برخوردار می باشد.

به منظور تنظیم چیلر برای زمستان در وهله نخست می بایست به شرایط دمایی محیط و نوع نیاز کاربر توجه شود. پس از مشخص شدن دمای محیط، تنظیم دما بر روی یک میزان معین و از طریق ریموت کنترل یا ترموستات انجام می شود.

برای اعمال تنظیمات مورد نظر در ابتدا باید کلید set دستگاه را فشار داده تا عدد صفر ظاهر شود. سپس کلید نشانگر مربوطه را فشار داده تا عدد ۸ ظاهر گردد. در ادامه با یک بار فشار دادن کلید set بر روی نمایشگر، F0 به نمایش در می آید. با چند بار فشار دادن کلید مجاور set، علامت F3 نمایان می شود.

در این حالت با فشار دادن کلید SET عدد ۱ ظاهر شده و سپس با فشردن کلید کناری set، عدد صفر ظاهر می‌گردد. پس از انجام این عملیات و به منظور ذخیره تنظیمات می بایست کلید RST را فشار داد. در این حالت، دستگاه چیلر بر روی دمای ثابت تنظیم گردیده است.

ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که به منظور افزایش طول عمر و ارتقای کارایی سیستم، تنظیم دمای چیلر در بازه ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد، مناسب و مفید می باشد.

نحوه تنظیم آب خروجی چیلر

پس از اتمام عملیات تنظیم چیلر برای زمستان، می بایست نسبت به تنظیم نمودن دمای آب خروجی سیستم نیز اقدام نمود. چراکه در صورت تنظیم نبودن گرمایش و دمای آب خروجی، احتمال آسیب وارد شدن و ترک خوردن جداره انتهایی و ابتدایی دستگاه وجود دارد. برای انجام این کار در ابتدا باید کلید set و کلید مجاور ست را به صورت همزمان و برای مدت زمانی در حدود ۵ ثانیه نگه داشته تا عدد صفر بر روی نمایشگر ظاهر گردد.

آموزش تنظیم دمای چیلر برای زمستان

سپس کلید مجاور rst را فشرده تا عدد ۸ نمایش داده شود. در ادامه این فرآیند کلید set را فشار داده تا علامت F0 ظاهر شود. پس از ظاهر شدن علامت f0، بار دیگر کلید set را فشار دهید. با استفاده از کلیدهای نشانگر، دمای خروجی دستگاه را تنظیم نموده و در پایان کلید RST را فشار داده تا کلیه تنظیمات ذخیره شوند.

لازم به ذکر است که بسیاری از مدل های چیلر قابلیت تنظیم در بازه های دمایی ۵ الی ۳۵ درجه سانتیگراد را دارند. با این وجود، به منظور بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی و برق، تنظیم دمای دستگاه بر روی ۲۵ درجه، بسیار تاثیرگذار و مؤثر می باشد.

مزایای تنظیم چیلر برای زمستان

با تنظیم چیلر در زمستان علاوه بر تامین گرمای مورد نیاز محیط، در هزینه های اقتصادی و جانبی کاربر و مصرف کننده صرفه جویی قابل توجهی اعمال می گردد. همچنین، برای تامین گرمایش محیط، نیاز به هیچگونه وسیله و تجهیز گرمایشی مستقل و جداگانه نمی باشد.

علاوه بر این، قابلیت تنظیم دمای محیط به صورت مستقل و جداگانه فراهم می گردد. بر این اساس، کاربر می تواند دمای هر بخش از محیط را به صورت مستقل از سایر بخش‌ها تنظیم نماید. تنظیم دما و حالت حرارتی چیلر، امکان استفاده از دستگاه را در شرایط آب و هوای مختلف اعم از خشک و مرطوب فراهم می آورد.

در پرتو تنظیم درست و اصولی گرمایش چیلر، هوای گرم و مطبوع در گوشه و کنار محیط و به صورت یکنواخت و یکپارچه توزیع می شود. بر این اساس، محیطی گرم، ایده آل و دلنشین برای کاربر فراهم می گردد.

تنظیم دمای چیلر برای زمستان

ناگفته نماند که تغییر وضعیت سیستم های تهویه مطبوع از نوع چیلر به راحتی و سادگی صورت می گیرد. از سوی دیگر، عملکرد دوگانه سرمایش و گرمایش دستگاه های چیلر، امکان استفاده از هوای گرم یا سرد را در تمام طول سال میسر می‌سازد.

نحوه کار چیلر گرمایشی

بهتر است بدانید تنظیم چیلر برای زمستان و نحوه کار چیلر گرمایشی تنها در استفاده از دستگاه بویلر با نوع سرمایشی تفاوت دارد. در نظر داشته باشید که این دستگاه با توجه به نوع جذبی، تراکمی بودن دارای اجزای خاصی می باشد که در طی فرآیند خاصی بر روی مبرد آن را گرم یا خنک خواهند کرد.

ژنراتور، کندانسور، شیر منبسط و اواپراتور از جمله اجزای چیلر جذبی می باشد. انواع چیلر تراکمی به جای ژنراتور از کمپرسور برخوردار است. بهتر است بدانید انواع تراکمی دارای دو مدل چیلر هوا خنک و آب خنک می باشد که در خنک سازی بخش تراکمی با یکدیگر دارای تفاوت می باشد.

بهتر است بدانید که اجزای تشکیل دهنده چیلر سرمایشی و گرمایشی با یکدیگر تفاوتی ندارند. نوع گرمایشی نیاز به دستگاه مولد گرما همچون بویلر دارد. به این صورت با تولید گرما و انتقال آن به مجرای فن کویل یا هواساز گرمایش در محیط ایجاد خواهد شد.

نحوه کار چیلر گرمایشی

قیمت چیلر

بهتر است بدانید که قیمت دستگاه چیلر باتوجه به فاکتورهایی در حال نوسان می باشد. برخی از این فاکتورها و عوامل می توان به کیفیت ساخت، قطعات و اجزای سازنده، ظرفیت گرمایشی، ظرفیت سرمایشی، راندمان، عملکرد و بازدهی دستگاه، مدل دستگاه، نوسانات ارز و دلار و … اشاره کرد. شما مخاطبین گرامی هزینه این دستگاه ها را به صورت آنلاین و به روز می توانید در وبسایت https://tasisat.com/ مشاهده کرده و بررسی کنید.

خرید چیلر

شما مخاطبین گرامی جهت تهیه و خرید چیلر در برند های مختلف میتوانید از طریق فروشگاه تخصصی تاسیسات دات کام https://tasisat.com/ اقدام نمایید. در هر مرحله از خرید که نیاز به راهنمایی و مشاوره داشته باشید؛ می توانید با کارشناسان فروش این مجموعه در تماس باشید و مشاوره های لازم را دریافت نمایید. بدون شک در این صورت انتخاب بهتری را تجربه خواهید کرد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”چیلر هوشمند به چه نوع از چیلرهایی گفته می شود؟” answer-0=”به چیلرهای دو سنسوره، چیلر دو سنسوره می گویند که به شکل هوشمند دما را بر اساس محیط تنظیم می کنند.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”مینی چیلر چیست؟” answer-1=”به چیلرهای خانگی اصطلاحا مینی چیلر گفته می شود.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”آیا چیلرها فقط در فصل زمستان کاربرد دارند؟” answer-2=”خیر این سیستم های مطبوع در تولید سرمایش و گرمایش کاربردی هستند.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *