Search
Close this search box.

عوامل موثر در مصرف برق چیلر خانگی + نحوه محاسبه آن

مصرف برق چیلر خانگی

مصرف برق چیلر خانگی

میزان مصرف برق چیلر خانگی تحت تاثیر چند فاکتور و مولفه مختلف و متغیر قرار دارد. به طور کلی، هزینه برق مصرفی سیستم های چیلر خانگی متاثر از میزان مصرف انرژی الکتریکی قطعاتی مانند پمپ های آب، الکتروفن و الکتروموتور متصل به کمپرسور محاسبه می شود.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که بالاترین میزان مصرف انرژی الکتریکی در چیلرهای خانگی، به قطعه کمپرسور یا واحد تراکم سیستم مربوط می شود. کمپرسور از قطعات حائز اهمیت و کاربردی برای ایجاد سرمایش و آغاز فرآیند سیکل تبرید چیلرها به شمار می رود.

شایان ذکر است که راه اندازی و کارکرد کمپرسور چیلر خانگی با استفاده از جریان برق و انرژی الکتریکی صورت می گیرد. همچنین این قطعه برای فشرده سازی و کمپرس کردن ماده مبرد، نیاز به تامین انرژی الکتریکی لازم و مورد نیاز دارد. برای انجام فرآیند سیکل تبرید تراکمی، الکتروموتور اتصال یافته به کمپرسور، بیشترین میزان برق را مصرف می کند.

علاوه بر این، موتور تعبیه شده در پمپ های آب مربوط به اواپراتور نیز از دیگر مصرف کنندگان انرژی الکتریکی در ساختار چیلرها محسوب می شوند. بخش اواپراتور ضمن خنک کردن آب و با کمک پمپ، سیال خنک شده را به سایر سیستم ها و واحدهای سرمایشی و برودتی انتقال می دهد. واحد تبخیر کننده و واحد تراکم، در ساختمان همه مدل های چیلر تراکمی موجود می باشند.

شما کاربر گرامی می توانید با مطالعه مقاله ” اواپراتور چیلر چیست ؟ ” در خصوص اواپراتور و نحوه عملکرد آن اطلاعات جامع و کاملی کسب نمایید.

عوامل موثر در مصرف برق چیلر خانگی

میزان مصرف برق چیلر خانگی از لحاظ نوع کندانسور

۱- چیلر تراکمی هوا خنک

نوع و مدل کندانسور سیستم تبریدی در میزان مصرف برق چیلر خانگی تاثیرگذار و موثر می باشد. چیلرهای تراکمی بسته به نوع کندانسور، به چیلرهای هوا خنک یا هوایی و آب خنک یا آبی تقسیم بندی می شوند.

در ساختار چیلرهای هوایی، تعدادی فن به منظور خنک سازی کندانسور در ساختار سیستم تعبیه شده است. کارکرد فن های خنک کننده دستگاه از طریق تامین انرژی الکتریکی موتور فن ها اجرایی می شود. بر همین اساس، بخشی از انرژی الکتریکی برای راه اندازی و کارکرد موتور الکتریکی فن ها مصرف می شود.

بخش دیگری از مصرف انرژی الکتریکی در چیلر تراکمی هوا خنک به راه اندازی و کارکرد کمپرسور سیستم اختصاص پیدا می کند. به طور معمول، فرآیند فشرده سازی و کمپرس کردن ماده مبرد به وسیله کمپرسور دستگاه و با تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز و لازم عملیاتی می گردد.

همچنین، قسمتی دیگر از مصرف انرژی برق در این مدل از سیستم های تهویه به بخش پمپ دستگاه اختصاص پیدا می کند. بنابراین، جریان الکتریکی در چیلرهای هوایی در بخش های فن های مربوط به کندانسور، پمپ آب سرد و موتور الکتریکی کمپرسور مصرف می شود.

۲- چیلر تراکمی آب خنک

میزان مصرف برق چیلر تراکمی آب خنک تحت تاثیر قطعات مختلفی مانند پمپ آب سرد، پمپ آبگرم، الکتروموتور تعبیه شده در فن کولینگ تاور و الکتروموتور کمپرسور قرار دارد. کندانسور این مدل به وسیله جریان آب، خنک می شود.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که در چیلرهای آبی، فرآیند خنک شدن کندانسور از طریق یک مبدل حرارتی از نوع پوسته و لوله صورت می پذیرد. پس از خنک سازی کندانسور، آبگرم تولید شده از طریق پمپ به بخش کولینگ تاور یا برج خنک کننده سیستم منتقل شده و در این قسمت به وسیله فن خنک می گردد.

 فن برج خنک کننده برای کارکرد و عملکرد مطلوب نیاز به انرژی الکتریکی دارد. بر همین اساس، بخشی از جریان انرژی الکتریکی به مصرف این قسمت می رسد. مضاف بر این، قطعه کمپرسور برای فشرده سازی ماده مبرد و پمپ آبگرم برای انتقال سیال گرم به برج خنک کننده، نیاز مبرم به مصرف انرژی الکتریکی و برق دارند.

در یک نگاه کلی، انرژی الکتریکی و جریان برق در چیلرهای آبی در بخش فن برج خنک کننده، پمپ مربوط به آبگرم، پمپ مخصوص آب سرد و موتور الکتریکی کمپرسور مصرف می شود.

عوامل موثر در مصرف برق چیلر خانگی

نحوه محاسبه مصرف برق چیلر خانگی

به طور معمول، میزان مصرف برق مینی چیلر یا چیلر خانگی متناسب با فرمول خاصی محاسبه می شود. هزینه برق مصرفی این سیستم ها بر اساس هزینه های مربوط به فن کندانسور، پمپ آب سرد و کمپرسور مشخص می‌گردد.

غالبا در دفترچه راهنما و کاتالوگ دستگاه، توان الکتریکی چیلر خانگی بر حسب واحد kw مشخص شده است. برای استخراج جزئیات برق مصرفی و توان الکتریکی دستگاه می توان از بخش Input power یا Power input کمک گرفت.

محاسبه توان الکتریکی مصرفی (KW) در سیستم های تبریدی به دو فاکتور ضریب عملکرد (COP) و نسبت بازده انرژی (EER) بستگی دارد.

Coefficient of performance یا ضریب عملکرد چیلر غالبا با یک عدد مشخص نشان داده می شود. بالا بودن این عدد، خبر از راندمان و بازدهی بالای سیستم می دهد. این امر صرفه جویی در هزینه برق مصرفی چیلر را به دنبال دارد.

برای به دست آوردن ضریب عملکرد چیلرهای خانگی، ظرفیت خنک کاری سیستم در توان کل الکتریکی آن تقسیم می شود. عدد به دست آمده ضریب عملکرد دستگاه را نشان می دهد. به عبارت دیگر ضریب عملکرد سیستم از فرمول COP=TON/KW به دست می آید.

شما کاربر گرامی می توانید با مطالعه مقاله ” هزینه مصرف برق چیلر و چیلر تراکمی آب خنک ” در خصوص نحوه محاسبه برق چیلر و فاکتورهای موثر در محاسبه آن اطلاعات جامع و کاملی کسب نمایید.

مزایای استفاده از چیلر

چیلر با توجه به مصرف برق کمی که نسبت به دیگر محصولات دارد می تواند‌جایگزین دیگر محصولات سرمایشی و گرمایشی باشد، همچنین به دلیل مصرف برق کم و صرفه جویی در انرژی می توان با استفاده از این دستگاه هزینه کمتری برای برق پرداخت نمود.

همچنین به دلیل کارکرد مناسب این وسیله گازهای گلخانه ای به مقدار کمتری تولید می گردد و باعث کاهش آلودگی هوا می گردد.

چیلر تولید صدای کمی داشته و آلودگی صوتی تولید شده از این وسیله به طور ناچیزی می باشد و آزار دهنده نخواهد بود.

[sc_fs_multi_faq headline-0="h2" question-0="بیشترین مقدار مصرف برق مربوط به کدام بخش از چیلرهای تراکمی می باشد؟" answer-0="الکتروموتور متصل به کمپرسور از بیشترین میزان مصرف برق برخوردار است." image-0="" headline-1="h2" question-1="برای محاسبه مصرف برق در چیلرهای هوا خنک، فن ها نیز محاسبه می شوند؟" answer-1="بله در این چیلرها، موتورالکتریکی متصل به فن ها نیز باید محاسبه شود." image-1="" headline-2="h2" question-2="آیا امکان استفاده از برنامه و نرم افزارها برای محاسبه میزان برق مصرفی چیلرهای تراکمی وجود دارد؟" answer-2="بله هر کمپانی با توجه به مشخصات محصول خود برنامه ای را در اختیار کاربر برای محاسبه مصرف برق قرار می دهد." image-2="" count="3" html="true" css_class=""]

چیلر چگونه عمل می کند؟

برای سیستم سرمایش و گرمایش این دستگاه از یک گاز به نام مبرد استفاده شده است، اگر این گاز تبخیر گردد باعث ایجاد هوای گرم و سرد می گردد، اما برای تبخیر شدن این گاز نیاز به عملیات خاصی می باشد که انرژی حاصل از این عملیات از گرمای محیط گرفته می شود.

چیلر یکی از وسایل پرکاربرد برای سیستم سرمایش و گرمایش محیط های بزرگ می باشد، بسیاری از وسایل گرمایشی و سرمایشی در بازار موجود می باشد که برای محیط های متراژ کوچک کاربرد دارد و علاوه بر آن مصرف برق بالایی خواهند داشت اما این دستگاه در زمستان به عنوان دستگاه گرمایشی و در فصل تابستان به عنوان سرمایش استفاده می شود.

از مزایای این دستگاه نسبت به دیگر محصولات می توان گفت مصرف برق آن کم است و می تواند محیط های متراژ بالا را گرم و سرد نگه دارد، به همین دلیل برای مصارف صنعتی و غیره قابل استفاده می باشد.

نحوه خرید چیلر

شما می توانید برای خرید چیلر به صورت حضوری و اینترنتی مراجعه فرمایید اما اگر می خواهید در وقت خود صرفه جویی نمایید بهتر است به شرکت تاسیسات دات کام مراجعه کنید و با خرید چیلر از این موسسه در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”بیشترین مقدار مصرف برق مربوط به کدام بخش از چیلرهای تراکمی می باشد؟” answer-0=”الکتروموتور متصل به کمپرسور از بیشترین میزان مصرف برق برخوردار است.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”برای محاسبه مصرف برق در چیلرهای هوا خنک، فن ها نیز محاسبه می شوند؟” answer-1=”بله در این چیلرها، موتورالکتریکی متصل به فن ها نیز باید محاسبه شود.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”آیا امکان استفاده از برنامه و نرم افزارها برای محاسبه میزان برق مصرفی چیلرهای تراکمی وجود دارد؟” answer-2=”بله هر کمپانی با توجه به مشخصات محصول خود برنامه ای را در اختیار کاربر برای محاسبه مصرف برق قرار می دهد.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *